Dezvoltare durabila Consiliul European de la Goteborg 2001 si cel de la Bruxelles – iunie 2005, au subliniat faptul ca dezvoltarea durabila este un principiu cheie al UE, de care trebuie sa se tina cont in definirea si implementarea diferitelor politici europene.

De asemenea, proiectul contribuie la dezvoltarea durabila prin atingerea prioritatilor stabilite in Agenda 21 – Planul Global de Actiuni pentru dezvoltare durabila in secolul 21, adoptat la Rio de Janeiro in 1992 si prin summitul mondial privind dezvoltarea durabila desfasurat la Johannesburg 2002. Pe parcursul implementarii proiectului se va acorda o atentie considerabila principiului dezvoltarii durabile.

 

Exista doua niveluri de implicare pentru respectarea acestui principiu:

1. Pe parcursul implementarii proiectului echipa de management va proceda la reciclarea deseurilor de hartie, la utilizarea cu responsabilitate a apei si a electricitatii. De asemenea, in cadrul tuturor achizitiilor pe care echipa de management le va realiza pentru implementarea proiectului va tine cont de modul de respectare a principiului dezvoltarii durabile de catre furnizorul de echipamente sau servicii.

2. In ceea ce priveste activitatile de consiliere realizate in cadrul proiectului se mentioneaza faptul ca se va aborda principiul dezvoltarii durabile in cadrul activiatilor de consiliere procedandu-se la realizarea de referinte clare cu privire la importanta acestui principiu in activitatea viitoare a studentilor. Inovare si tic Se va proceda in cadrul activitatii de consiliere la promovarea instrumentelor tic.

De asemenea, o sedinta de consiliere se va realiza exclusiv utilizand instrumentelor TIC. Aceasta reprezinta o modalitate concreta de integrare a acestor instrumente in procesul de implementare. Proiectul va beneficia de o pagina web care va fi utilizata pentru diseminarea informatiilor cu privire la activitatilor si rezultatele proiectului. Se procedeaza astfel la promovarea instrumentelor tic in randul grupului tinta deoarece toate informatiile cu privire la activitatile si rezultatele proiectului vor fi diseminate prin intermediul paginii web.

De asemenea, cel putin o sedinta de consiliere se va realiza utilizand internetul procedand astfel la includerea instrumentelor tic in procesul de consiliere. De asemenea, un alt element care probeaza integrarea acestui obiectiv in procesul de implementare se refera la instrumentele utilizate de echipa de management. Aceasta activitate va avea integrate instrumente de tip tic in procesul de implementare.

Beneficiar

Sample image

Universitatea „Danubius" din Galati

Parteneri

Activităţi

Rezultate