bl-5Obiectivul general este reprezentat de facilitarea procesului de tranzitie de la scoala la viata activa si cresterea nivelului de ocupababilitate pentru 600 de studenti din regiunea Sud Est.

Obiectivul vizeaza integrarea in activitati de consiliere si orientarea profesionala 600 de studenti inmatriculati in sistemul national de invatamant.

Proiectul genereaza beneficii certe pentru membrii grupului tinta. Aceste persoane vor beneficia de informatii si sfaturi in cadrul activitatii de consiliere care vor contribui intr-o maniera directa la facilitarea procesului de tranzitie de la scoala la viata activa. Activitatea de consiliere contribuie la o mai usoara insertie profesionala a studentului dupa finalizarea studiilor.

 

De asemenea, proiectul contribuie la realizarea unei legaturi intre cei doi actori interesati ai procesului de tranzitie de la scoala la viata activa, si anume intre institutia de invatamant si angajator. Un alt beneficiar al acestui proiect sunt angajatorii. Acestia vor beneficia de o forta de munca care cunoaste si intelege cerintele pe care un angajator le solicita.

O astfel de abordare isi aduce contributia in profitabilitate mai exact angajatorii pot utiliza mai repde aceasta forta de munca si pot sa o integreze in activitatea de productie pe care acestia o desfasoara.

Proiectul genereaza un efect pozitiv inclusiv pentru stat. Un proces de tranzitie de la scoala la viata activa care nu implica somaj nu impune costuri pentru stat iar costurile cu educatia initiala produc efecte imediate in sensul ca noii absolventi vor fi integrati in munca intr-o perioada scurta de timp. Toate acestea sunt legate de activitatea de consiliere care se realizeaza in cadrul prezentului proiect.

Un alt efect pozitiv care este generat de proiect se refera la legatura dintre cerere si oferta. Astfel, pareneriatul creat pentru implemenatrea proiectului va continua sa si desfasoare activitatea inclusiv dupa finalizarea perioadei de implementare si va contribui intr-o maniera directa la realizarea unei legaturi sustenabile intre cerere si oferta pe piata fortei de munca, acest lucru generand un efect benefic si imediat pentru procesul de tranzitie de la scoala la viata activa.

Beneficiar

Sample image

Universitatea „Danubius" din Galati

Parteneri

Activităţi

Rezultate